Hermed to produktioner fra 2019, til DS 2020 gallafestens award del - som sportsfotograf.

Det ene bidrag er fra en still-billede serie som kommer fra en opgave til Eurosport, med og om, Simon Makienok. Han har været en meget hård tid igennem, på det tidspunkt vi møder ham. Skader i stort omfang, moderns død og en skilsmisse fra sin kone. Og jeg ønskede visuelt at understrege dette. En mand der har været i knæ, men har rejst sig igen.

 

Jeg valgte sort/hvid, og med hårde kontraster - og visuelle fremstillinger som vi sjældent ser eks. fodbold spillere stille op til. Det tog lidt tid at overbevise Simon om det, men vi skød et par test skud, jeg forklarede min plan og grunden dertil - og han købte præmissen og lukkede op. Lige fra de meget personlige tatoveringer, den den hårde fyr, med det barske ydre - som er en blød mand der elsker dyr. Og et kreativt hoved og evnen til at koble helt af, og kaste sig ind i sin egen abstrakte, maleriske verden. 

Længere væk fra fodbold og rampelyset kan man næppe komme. 

Det andet bidrag, er en tv doc. serie til Xee, om Anders Lindegaards tanker og søgen om - hvad der sker når man midt i 30 erne skal til at lade sig pensionere. Efter en stor del af sit liv på arbejdet, har foregået foran 70.000 tilskuere hver uge. Været stjerne, i fotograferne søgelys, model kone og i det hele taget levet et liv de færreste tør drømme om.

 

Serien er skudt på super35mm. film kameraer, med prime linser på blænde f.1.5 for at opnå en filmisk dybdeskarphed. Og at kunne "lukke os omkring" Anders og de folk han opsøger, rent visuelt, netop pga. den meget lille dybdeskarphed. Serien er bundet op på samtalen imellem de medvirkende, så det var vigtigt for mig at få et visuelt look, der kunne holde til formatet. 

De seks afsnit er der link til længere nede her på siden, plus et ca. 3 min. nedklip herunder - rent visuelt input. Hvis ikke man lige har 3 timer til at se hele serien :-)
 

Links til "Lindegaard - Livet efter sidste fløjt" serien:

Afsnit 1

Afsnit 2

Afsnit 3

 

Afsnit 4

 

Afsnit 5

 

Afsnit 6